fbpx

Adventskalender – DIY med jeanslommer

Janome Adventskalender i jeans av jeanslommer

Sy en adventskalender på en kveld.

Adventskalenderen er en av årets høydepunkter for meg. Å få fylle «barnas» adventskalender med små gaver. I år ville jeg også sy en ny adventskalender. Jeg har lenge ønsket å sy en adventskalender av baklommene på gamle jeans. En lomme for hver dag i den ventende tiden fram til julaften. Etter å ha samlet sammen jeans fra nære og kjære under en lengre periode, har jeg nå endelig 24 lommer til årets nye adventskalender. Den ble mye større en det jeg hadde tenkt og en utrolig vakker dekorasjon på veggen. Nå gjenstår det bare å fylle den med 24 pakker.

Alt du behøver, ser du på bildet under:

Slik syr du en adventskalender av jeanslommer, steg-for-steg

Du behøver

På hver lomme broderte jeg tallene 1 – 24. Du kan like gjerne applisere eller stryke fast tallene om du ikke har en broderimaskin. Da tegner du alle tallene speilvendt på vliesofixpapiret og stryker vliesofixen på baksiden av det stoffet du vil bruke til tallene. Klipp ut tallene og dra bort beskyttelsespapiret før du presser fast tallene på lommene. Det blir utrolig fint om du syr en tett sik-sak eller annen fin søm, rundt hvert tall.

Plasser ut alle lommene på bakgrunnen til adventskalenderen og fest med et par knappenåler. Jeg valgte å plassere lommene i tilfeldig ordning, så man får lete litt og slik at det vil finnes pakker litt overalt på kalenderen utover måneden.

Med en symaskin, en grov jeansnål og sytråd i bomull, sy fast alle lommene. Jeg brukte den smale rettsømsfoten som jeg justerte in så at den transporterer over den venstre lange transportøren, samt justerte nålposisjonen deretter. Dette gjør det enkelt å sy over de høye sømmene. Sy sakte og med litt lengre sting.

På baksiden av adventskalenderen brukte jeg ett bomullsstoff og faldet langsidene med to parallelle masker med grov tråd. Jeg brukte Wonderfil Spagetti i samme farge som tallene og en mørk Konfetti undertråd. Den mørke undertråden gir en fin effekt mellom stingene.

Janome Adventskalender i jeans av jeanslommer

Øverst og nederst på adventskalenderen sydde jeg kanaler til de runde stengene som holder adventskalenderen rak. Jeg skrudde fast øyeskruer i begge endene på den øverste stangen slik at det er mulig å henge den opp. Så var adventskalenderen ferdig og klar til å fylles opp med store pakker.

Om du syr prosjektet og legger ut i sosiale medier, tagg oss gjerne med @janomescandinavia

Jeg ser frem til å se dine syprosjekt!


Marie Eivik

I Marie´s syrom

(Visited 1 724 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.