fbpx

En plass du elsker å våkne opp

soverom, dekorasjon, oppussing, renovering

  Skap drømmesoverommet

Mars – en måned fylt av overraskelser. Vil solen titte frem og våren komme tidlig? Eller vil våre gater fortsatt være dekket av snø? Uansett hvordan været blir, benytter vi anledningen til å oppdatere soverommet for å skape en herlig atmosfære uansett årstid. Soverommet bør være en plass der man elsker å våkne opp og en plass å lengte hjem til!

soverom, nytt soverom, oppdatering, renovering, seng

Soverommet før

Blomstrete, romantiske tapeter og et landlig uttrykk.

Forberedelser til nye årstider

Det fantastiske med den her måneden er at den er perfekt til forberedelser. Det er for tidlig å slenge ut solstolen (i hvertfall her i Norden), men vi vil kanskje tilbringe mer og mer tid ute likevel og da er små-plukk i hagen mer passende. Eller hvorfor ikke forbered mer innendørs slik at det kjennes herlig å krype inn igjen når høsten kakker på døren. For når den strikkede genseren og te-koppen kommer fram, vil man gjerne kjenne at man trives i hjemmet. Med små, enkle middel kan man skape den der avslappende følelsen som behøves etter mange timer på jobb eller skole. Jeg vet ikke hva du synes, men jeg mener at soverommet er en av de viktigste rommene. Det er her jeg henter ny energi og får en rolig stund for meg selv om jeg trenger det

Renovering

Det første steget i vår renovering av soverom, ble å rive ned tapetet. Det viste seg å være et mer tidskrevende prosjekt enn det jeg hadde sett for meg. Etter en del turer til maleributikken, svette kveldstimer og mange tårer, lyktes vi endelig å få ferdig veggene. Jeg hadde lest mye positivt om kalkmaling før vi startet; den var lett å applisere, man fikk være kreativ under prosessen, det fine uttrykket og at den hadde bra dekkevne. Det ble en selvklarhet at vi skulle ha kalkmaling i soverommet. Det oppsto derimot en hel del problem for oss, ettersom vi hadde gammel tapet, dårlig isolerte vegger m.m. Vi gav ikke opp, og resultatet var helt klart verdt det.


Det var mye mer udramatisk når det gjelder tekstilene. Jeg forsøker alltid å få inn noe grønt i rommet og ønsket å sy en krukke til en stor blomst/tre som jeg hadde fra før. Det er gøy å endre på noe som vi forventer oss at skal være på en spesiell måte. I det her eksemplet, så enkelt som en krukke. Å sette en blomst/tre i en krukke, for å så kle krukken i stoff skaper ett mykere uttrykk. Det samme gjelder bilder. Bilder er for mange forbundet med fotografier eller vakre håndmalte kunstverk. Slik behøver det jo absolutt ikke være. Tenk deg hvor vakkert det kan være å tørke ville blomster for å så ramme de inn, eller hvorfor ikke brodere en fin tekst eller et motiv på stoff med din broderimaskin?

soverom, renovering, dekorasjoner

Soverommet etter

Jordnære farger og et bohemiskt uttrykk.

En herlig oase med håndgjorde detaljer

Vi lever i en tid der vi kjøper mer saker en noensinne, men jeg vil likevel tro at folk forsøker å bli mer bevisste på hva de kjøper. Redesign og second hand blir mer og mer populært. Å skape sitt eget, unike uttrykk på klær, innredning og kunst uten å være designer eller utdannet, bare for personlig bruk –det føles som en trend som har kommet for å bli. Når jeg fant en puff på loppemarked bestemte jeg meg for å ta den med hjem og kle om den. Ved hjelp av enkle middel skapte jeg en helt ny puff, og en herlig detalj og sitteplass i soverommet. Jeg ser fram til å kose meg på soverommet – sommer, høst, vinter og vår. Å få våkne opp i en herlig oase med håndgjorde detaljer, kan ikke bli annet enn en bra, inspirerende start på dagen.

Jeg håper du likte forvandlingen! Husk å hold et øye på bloggen, da vi under hele måneden vil publisere flere gratis sybeskrivelser

Ta hand om deg,

Matilda

Produkter fra prosjektet

(Visited 316 times, 1 visits today)

One thought on “En plass du elsker å våkne opp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.