fbpx

Grillforkle i skinnimitasjon

grillforkle grill grillsesong sommer

Grillforkle i skinnimitasjon

Start grillsesongen med et grillforkle tilpasset den mesterkokken du er. Med en utside i praktisk skinnimitasjon, innside i stripete myk bomull og justerbare knytebånd for å sikre en behagelig passform. Forkleet har også en praktisk lomme og en hempe til håndkle eller grilltangen, som gir en følelse av grill-luksus.

Materialer og tilbehør

Skinnimitasjon 100 cm / 150 cm bred

Bomullsstoff 100 cm / 150 cm bred

Treknapper eller metallspenne

Svenske mønster 1-V-12

alt du trenger for å sy et gryteunderlag

01| skjær ut

Tegn av mønsterdelene til framdelen, lommen, knytebåndet og hånddukshempen. Skjær eller klipp ut i skinnimitasjon: framdelen, lommen, hånddukshempen, nakkebåndet og to stykk knytebånd. Skjær eller klipp ut i bomullsstoff (for): framdelen.

02| lommen

Sett i en ny Organ skinn nål #90 og tre symaskinen med WonderFil Designer sy-og overlocktråd. Jeg valgte fargenummer 889 som passer utmerket til skinnimitasjonen. Monter rullefoten som glir fint over stoffet uten å sette seg fast. Brett inn overdelen på lommen etter mønsteret og fald med dobbel rettsøm stikninger med 5 mm mellomrom, stinglengde 4. Plasser lommen etter mønstermarkeringene, brett inn alle kanter og sy fast med doble stikninger.

forkle med lomme skinnimitasjon Janome sy
hempe forkle grillforkle

03| hånddukshempen

Brett hånddukshempen dobbelt, med rettsiden ut. Sy en raksøm stikning med stinglengde 4, rundt alle fire sider et par mm fra kanten. Monter knapphullsfoten, legg knappen i knappholderen som måler korrekt størrelse for knapphullet og sy ett knapphull etter markeringen på mønsteret. Sy fast hempen på rettsiden av forkleet etter mønstermarkeringen.

04| nakkebånd og knytebånd

Brett begge knytebånd dobbelt og sy en rettsøm stikning med stinglengde 4, rundt alle fire sider et par mm fra kanten. Gjør det samme for nakkebåndet. Monter knapphullsfoten, legg knappen i knappholderen som måler korrekt størrelse for knapphullet og sy to knapphull i ene enden på nakkebåndet.

forkle med nakkerem knapper
tape knapper sy Janome

05| sy fast knappene

Jeg bruker knappfoten for å sy fast knappene. Den holder knappen på plass, jeg har full oversikt og det går utrolig fort å sy fast mange knapper. Velg sikksakk med stingbredde 3,5 og senk transportøren. Tape fast knappen til hånddukshempen og knappen for nakkebåndet. Senk nålen ned i det venstre hullet på knappen. Sy ca. 7 sikksakk sting, dra ut lange tråder på baksiden og fest trådene for hånd.

06| for

Fest nakkebåndet og knytebåndet fast med knappenåler etter mønstermarkeringene. Plasser og fest bomullsforet med knappenåler, rettside mot rettside med forkleets framdel. Sy med rettsøm, stinglengde 3 rundt forkleet, la det være igjen en åpning nedentil for å kunne vende. Fra rettsiden, sy en stikning rundt forkleet et par mm fra kanten. Stingelengde 4. Se til at ikke foret synes fra rettsiden.

Tips: for større effekt på stikningene rundt lommen og hele forkleet, monter Organ Skinn nål #100 og tre overtråden med WonderFil Spagettitråd. Behold den tynne tråden som undertråd.

hjemmelaget forkle skinnimitasjon for grill sommer

Lykke til med prosjektet!

Det er veldig inspirerende å se dine prosjekt! Om du syr et grillforkle og legger ut bilde i sosiale medier, blir vi veldig glad om du tagger oss med #janomescandinavia #minjanome

Hilsen,

Marie

Produkter fra prosjektet

(Visited 713 times, 1 visits today)

One thought on “Grillforkle i skinnimitasjon

  1. Margrethe Oma says:

    Så stilig! Synes ofte det kan være vanskeligere å finne på syprosjekter som kan gis bort til menn, men denne var super ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.