fbpx

Installering av Digitizer MBX 5.5

Installering av Digitizer MBX 5.5

Vi har forståelse for at det å like broderiprogrammer ikke er ensbetydende med å være glad i å håndtere pc’er. Noen syns derfor at det er vanskelig å installere programvare, og vi vil gjerne hjelpe deg litt. Mye av det du finner under her er direkte oversatt fra instruksjonene som ligger i programvarepakningene. Men vi har også utdypet og lagt til en del tips, basert på henvendelser vi har fått fra våre kjære kunder.

01| hvilken programvarepakke har du?

Installeringsrutiner avhenger av hvilken programvarepakke du har kjøpt. Velg derfor den programvarepakke som gjelder for deg nedenfor i menyen.

Velg din programvarepakke

Installering av Digitizer MBX V5.5 første gang

02| Installering av Digitizer MBX V5.5 første gang

Fullversjon er for deg som kjøper Digitizer for første gang. Du har dermed ingen programvare som skal fjernes fra pc’en din før du starter.

 • I løpet av installeringen blir du bedt om å restarte pc’en. Lagre åpne filer og lukk alle Windows-programmer.
 • Deaktiver antivirusprogrammet ditt. Dette er bare midlertidig og gjøres fordi det ellers kan påvirke installeringen. Du kan slå det på igjen etterpå.
 • Sett inn USB minnepennen med Digitizer. Installasjonsprogrammet skal starte innen 30 sekunder og en velkomstskjerm vises.
 • Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installeringen. Du vil bli bedt om å velge:
 1. Hvor programvaren skal installeres på pc’en din (standard plassering anbefales).
 2. Hvilke komponenter som skal installeres – f.eks. hvilke språk du vil ha tilgjengelig. *)
 3. Hvilke dokumentasjonsfiler som skal installeres.
 • Start pcen på nytt når du blir bedt om det. Lagre eventuelle filer og lukk alle applikasjoner på forhånd.
 • Dobbeltklikk på ikonet på skrivebordet for å starte Digitizer V5.5 for første gang.
 • En CorelDraw konfigurasjonsmelding vil bli vist. Du skal klikke ok på den.
 • Når du blir bedt om det, legger du inn produktnøkkelen. Den finner du limt fast i produktemballasjen til din Digitizer USB minnepenn. Registrer alle tegn i feltene som er oppgitt. Klikk ok, og programvaren vil kobles opp til en server for aktivering. Merk at denne aktiveringen krever en fungerende internettforbindelse.
 • Når programmet er aktivert, kan du bruke Digitizer. Men når du kjøper Digitizer MBX V5.5, så følger også CorelDraw Graphichs Suite SE med.

Merk at fra og med versjon 5.5, må du registrere en konto hos Corel for å kunne bruke programvarepakken deres. Det betyr at når du starter CorelDraw første gang, enten du åpner det som et separat program eller ved å velge grafikkmodus i Digitizer V5.5, så må du gjennom en registreringsprosedyre før du kan bruke Corel-programmene. For dette er en aktiv internettilgang nødvendig.
Når du har fullført registreringen, sender Corel deg en bekreftelsesepost. Du må klikke på linken i denne eposten for å validere kontoen din. Når det er gjort, er alt klart og du kan få tilgang til alle delene av CorelDraw Graphichs Suite SE, både fra Digitizer og som separat program. Dette er et fullverdig vektorgrafikkprogram med stor verdi i seg selv.

 • Hvis du vil bruke alle cliparts som følger med CorelDraw, så vær oppmerksom på at de hentes i CorelConnect. En av flere veier dit er via startknappen i Windows:
 • Vil du ha en detaljert beskrivelse av hva du kan gjøre i CorelDraw Graphichs Suite SE, så henviser vi til «Help» inni programmet. Derfra kan du finne video tutorials, forum, artikler og annet.

Merk også at CorelDraw er installert sammen med Windows .NET Framework. For å sikre at CorelDraw blir riktig installert og vil fungere bra sammen med broderiprogrammet ditt, må du sørge for at du installerer Windows .NET Framework når og hvis du blir bedt om det.
Til info: Det kan ta opptil 20 minutter eller mer å installere .NET Framework på enkelte datamaskiner.

 • Har du allikevel problemer med installeringen av programmet, så vennligst ta kontakt din forhandler.
Installering av Digitizer MBX V5.5 fra en tidligere versjon (oppgradering)

03| Installering av Digitizer MBX V5.5 fra en tidligere versjon (oppgradering)

Oppgradering er for deg som har en tidligere versjon av Digitizer MBX. Hvis du oppgraderer fra en versjon som er eldre enn versjon 5.0, vil oppgraderingen foregå i to trinn, her kalt A og B. Hvis du oppgraderer fra versjon 5.0, kan du gå rett til trinn B.

A| Oppgradering til versjon 5.0

 

 • Alle versjoner som er eldre enn versjon 5.0 har dongle. I det første trinnet må du derfor ha donglen klar. Men den må ikke settes inn før du blir bedt om det.
  Siden donglen i seg selv er et bevis på at du har «rett» til å bruke en oppgradering, trenger du ikke ha installert den gamle Digitizer på pc’en din. Så hvis du installerer på en ny pc eller en pc uten Digitizer, skal du altså ikke installere den gamle programvaren.
 • Hvis du derimot installerer Digitizer på en pc som allerede inneholder din gamle versjon av Digitizer (dvs. versjon 2.0, 3.0, 4.0 eller 4.5), så er den beste og mest ryddige løsningen å avinstallere både Digitizer og CorelDraw før du fortsetter. Dette gjør du fra Windows Kontrollpanel. Velg «Programmer» og «Avinstaller et program» og følg videre instruksjoner.
 • Sørg for at donglen er tatt ut av pc’en og at du er klar til å sette den inn igjen når du får beskjed om det.
 • Lagre eventuelt filer og lukk alle Windows-programmer.
 • Deaktiver antivirusprogrammet ditt. Dette er bare midlertidig og gjøres fordi det ellers kan sperre for eller forkludre installeringen. Du kan slå det på igjen etterpå.
 • Sett inn dvd’en med Digitizer. Installasjonsprogrammet skal starte innen 30 sekunder og en velkomstskjerm vises.

(Hvis den ikke starter, har du antagelig ikke din dvd-spiller innstilt på automatisk oppstart. Da må du i stedet lete etter en programfil med navn «Setup» i innholdet på dvd’en og så kjøre denne filen.)

 • Merk at opp til versjon 5.0 er Digitizer levert på cd eller dvd. Programvaren kan heller ikke lastes ned noe sted. Så hvis din pc ikke er utrustet med dvd-spiller, må du bruke en ekstern dvd-spiller. Eller du kan få innholdet på dvd’en kopiert over til en minnepenn og installere via den.
 • Følg videre instruksjoner. Trinnene i installeringen er omtrent de samme som beskrevet under punkt 1. Du kan imidlertid stoppe så snart installeringsrutinen er fullført, uten å restarte, aktivere eller registrere deg på Corel.
 • Neste trinn kan høres litt rart ut; du bør nå oppdatere din versjon 5.0 til den nyeste 5.0-versjonen før du går videre til neste trinn. Dvd’platen din er «gammel» i vår Windows-verden, så driveren for donglen som ligger på den, er utdatert. Derfor vil du kunne få problemer med å aktivere donglen hvis ikke du kjører oppdateringen.
  Så last ned den siste oppdateringen av Digitizer MBX V5.0 nederst til venstre på Janome´s side for Digitizer
 • Start oppdateringen og følg instruksjonene. Nå skal du ha Digitizer versjon 5.0R og er klar for neste trinn – oppgradering helt til topps, til versjon 5.5.

B| Oppgradering fra versjon 5.0 til versjon 5.5

 

Siden Digitizer V5.0 heller ikke hadde dongle, brukes den installerte versjonen til å validere oppgraderingen din. Derfor må du ha Digitizer V5.0 på den pc’en du oppgraderer fra. Dette er altså annerledes enn for oppgradering fra versjoner med dongle, som godt kan foregå uten at den gamle Digitizer er installert på forhånd. (Der sørger selve donglen for validering av din rett til oppgradering.)

Til info: I det øyeblikket versjon 5.5 er aktivert første gang, har du oppgradert lisensen din fra V5.0 til V5.5. Det betyr at du seinere kan installere og aktivere på en pc som ikke har Digitizer V5.0 fra før.

 • Oppgradering fra V5.0 til V5.5 må altså foregå på en pc som allerede har en fungerende Digitizer V5.0 installert.
 • Siden CorelDraw også ble installert med versjon 5.0, bør denne avinstalleres før du oppgraderer til versjon 5.5. Dette gjør vi fordi programvaren er mer stabil når bare den siste versjonen er installert. Avinstallering av CorelDraw gjør gjør du fra Windows Kontrollpanel. Finner du at du også har flere CorelDraw-versjoner fra tidligere Digitizer-versjoner, så avinstaller alle sammen.

NB! Du skal altså ikke avinstallere Digitizer V5.0, bare CorelDraw.

 • Resten av oppgraderingen foregår på nøyaktig samme måte som beskrevet over, i avsnittet «Installering av Digitizer MBX V5.5 første gang».
 • Når oppgraderingen til versjon 5.5 er klar, kan du gjerne gå tilbake til Kontrollpanelet og avinstallere tidligere versjoner av Digitizer. De vil uansett ikke fungerer etter oppgradering og ligger bare og tar opp plass. (Vi ser imidlertid svært sjelden at disse gamle Digitizer-versjonene skaper problemer for brukerne.)
 • Når du oppgraderer til versjon 5.5, får du tre nye aktiveringer for Digitizer. Så du har altså to i reserve.
Installering av Digitizer Jr. V5.5

04| Installering av Digitizer Jr. V5.5

 • Både installering for første gang og oppgradering av Digitizer Jr. fra en tidligere versjon foregår på samme måte som for Digitizer MBX, med unntak av at du kan se bort fra alle punkter som berører CorelDraw.
  (CorelDraw er ikke en del av Jr.-utgaven.)

Norsk og svensk språk i Digitizer v5.5

Digitizer V5.5 vil få norsk og svensk språk i den første oppdateringen som kommer, men i skrivende stund er bare engelsk tilgjengelig. Programvaren vil varsle deg når nye oppdateringer finnes. Men de legges også ut for nedlasting og vil antagelig bli å finne på Janome´s offisielle side for software updates. Klikk på knappen under for å gå til siden.

Janome software updates

Jeg håper at denne guiden kunne hjelpe deg med dine spørsmål. Skriv gjerne hva du synes i kommentarsfeltet nedenfor.

Vennlig hilsen,

Marit

Våre Digitizer produkter

(Visited 1 455 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.