fbpx

Lagring av broderier på minnepenn

Janome broderimaskiner ment for husholdning leveres med programvare for redigering og lagring av broderidesign. Men du kan også overføre broderier bare ved bruk av Windows. Det er enkelt – bare du vet hvordan. 😊 Hvis du ikke alt kan det, så finner du svaret her. 

Beskrivelsen under gjelder enklest mulig lagring og er derfor en god rettesnor hvis du er nybegynner.

Filformat

Broderier du kjøper, skal være i JEF, JEF+ eller JPX format. Hvis du bruker medfølgende programvare, vil den sørge for å lagre i de samme formatene.

Minnepennen

Før du begynner, sjekk størrelsen på minnepennen din. Nyere modeller fra Janome kan lese minnepenner på opptil 16GB. Men har du en eldre modell, må minnepennen være mindre.

Gjør det til en vane at du har egne minnepenner for bare broderier. Det er ryddig og forebygger problemer med innlesing.

Klargjøring av en ny, tom minnepenn er enkelt. Du setter den rett og slett inn i broderimaskinen. Da dannes det mapper på minnepennen, med navn EMB og Embf. Disse mappene ligger inni hverandre.

Merknad 1:
Hvis du lagrer i programvaren som følger med broderimaskinen, så vil den samme mappestrukturen lages automatisk første gang du bruker minnepennen.

Merknad 2:
Hvis du ønsker det, kan du lage flere mapper som ligger på samme nivå som Embf, det vil si inni EMB. Du kan opprette nye mapper både på pc og i symaskinen. Men er du nybegynner, anbefaler vi at du legger alle broderier inni «Embf». Det enkleste er jo faktisk ganske så ofte det beste. 😊

Kopiering av broderier til minnepennen

Sett minnepennen i pc’en og legg broderier i Embf. Du trenger ikke å åpne den medfølgende programvaren for å gjøre dette, så sant broderiene har riktig format og er i orden fra før. Da kan du kopiere filene over med Windows Utforsker. 

Åpne broderiene på symaskinen. Dette er beskrevet i instruksjonsboka til symaskinen din.

Et par andre ting det er verdt å minne om

  • Noen modeller har begrensninger på både antall og typer av tegn i filnavnet. Hold deg til filnavn på 10 tegn eller færre og unngå bruk av æ, ø og å, så er du alltid på den sikre siden.
  • Hvis du har en kombinert sy- og broderimaskin, så husk at maskinen har to ulike modus; søm og broderi. Står du i feil modus, så har ikke maskinen lyst til å lese inn broderiene dine. 

Lykke til med broderingen!

(Visited 1 131 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.