fbpx

Noen av trykkføttene i Janome MC15000 vers. 3.0 oppgradering

Etter at din Janome 15000 er oppgradert til versjon 3.0, kan du ta i bruk alle de nye trykkføttene som følger med i kit’et.

Vi minner på nytt om at du skal skifte ut både trykkfotfeste og broderifot etter oppgradering, av hensyn til nålitrederen!

Profesjonell rettsømsfot, HP.
Denne foten så vi første gang på Janome MC9400, og vi ble raskt forelsket i den. Foten er hentet fra rettsømsmaskiner ment for industrisøm. Den smale utformingen gjør at den følger sømkurver uten problemer, og den glir lekende lett over de fleste stoffer. Du kommer også lett ut i hjørner. Foten er ideell for å sy stikninger. Avstand fra nålen og ut til fotens høyre side er eksakt ¼”. Dette kombinert med den unike sømkomforten foten gir, gjør at mange quiltere sikkert vil sy sine quiltetopper med denne foten framover.
HP rettsømsfoten ligger over venstre del av transportøren når den er påmontert. Det gir maksimal uttelling med hensyn til tenner i transportøren og best mulig kontakt med griperen. Dette gjør at du får en nydelig rettsøm og at hoppesting blir en saga blott (iallfall hvis vi ser bort fra brukerfeil).
Profesjonell stingplate, HP og spolelokk for profesjonell stingplate, HP.

Til den nye rettsømsfoten får du en spesialutviklet stingplate. Det er en rettsømsplate. Men som bildet viser, ligger nålhullet til venstre.

Etter oppgradering vil maskinen varsle deg når denne settes på og sømutvalget vil begrenses til rette sømmer med nålestilling venstre.

En helt nyutviklet fot for linjalquilting (“ruler foot quilting), QR.
Denne foten har en unik utforming. Den er høy nok til aldri å gli under linjalene. Samtidig ser du godt hva du gjør pga. den lille fordypningen i forkant av nålen.Etter at symaskinen er oppgradert, får du en egen liten meny med innstillinger for denne foten. Det gjør at du enkelt hever og senker quiltefoten direkte på maskinens skjerm. Behovet for fjærbelastning er dermed borte, og trykkfoten får en nett og svært oversiktlig utforming.
Ny ¼”-fot (uten guide).
Denne foten er etterspurt og quiltere har blitt hørt! Vi vet at mange har ønsket seg den vanlige ¼”-foten i to utgaver, både med og uten guide. Trykkfoten med guide er super for å sy sammen remser, sy log cabin o.l. Men skal du over et kryss av sømmer, er den nye langt å foretrekke, se bildet under.
Legg også merke til at den nye ¼”-foten har fått en ekstra markering til venstre for nålen! Denne gjør det lekende lett å sy trekanter med hurtigteknikk, som bildet under viser, eller å quilte ¼” fra en søm.
Ny åpen frihåndsquiltefot/stoppefot, PD-H.
Denne er helt lik stoppefoten som følger med maskinen, med unntak av at den er åpen foran. Skal du quilte små detaljer og trenger god oversikt, er denne det beste valget. Skal du derimot quilte større flater med et mer åpent – og raskt! – mønster, så er det ofte best å bruke den lukkede foten, siden den vil gli lettest over hindringer som sømkryss o.l.
Ny åpen fot for variabel sikksakk, QZ.
Variabel sikksakk er en virkelig spennende funksjon for de kreative. Kneløfteren brukes til å variere bredden på satinsøm og sikksakk mens du syr. Dette gir deg stor fleksibilitet når du for eksempel ønsker å frihåndsbrodere blomster, monogrammer o.l. Den nye foten letter arbeidet enda mer, siden du hele tiden har full oversikt over hva du gjør. De to ”tærne” på foten har fått en elegant vipp opp fra underlaget, så de ikke skal sette seg fast i arbeidet.

Oppgraderingskit’et har artikkelnr.  862 414 007.
Du finner det her.
Eller du kan bestille det hos din Janome-forhandler.

(Visited 252 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.