Om oss

SØM ER GØY

Det var nettopp det som bidro til at Jon M. Soløy startet opp Scandinavian Home Products AS.

Han var opptatt av at skapergleden skulle få lov til å blomstre. Og stilte seg selv spørsmålet; hvordan gjør vi sying enkelt og gøy for våre kunder? Svaret fant han i god kunnskap, kvalitetssikre, brukervennelige produkter, en rekke produktspesialister og ved å ha en god dialog med kundene.

SHP AS har vært i symaskinindustrien siden 1994 og i 1996 etablerte vi SHP AB for våre svenske og danske kunder.

Vi har bevist vår styrke ved å oppnå god markedsandel og støtte fra våre kunder. I dag er vi ledere i bransjen og på vei til nye, spennende utfordringer for fremtiden.

Vi ønsker å bidra til å øke folks ferdigheter. Å hjelpe dem med å utvide sine grenser. Søm ER gøy!

Jon M. Soløy
Administrerende direktør og grunnlegger

Jon M. Soløy startet sin karriere bak disken i farens sybutikk, som 18-åring. Her startet hans misjon om å spre skapergleden. I dag er han administrerende direktør og grunnlegger av SHP AS i Norge og SHP AB i Sverige og Danmark med totalt 18 ansatte.

JANOME

Verdens ledende produsent av kvalitetssymaskiner.

Med fokus på kvalitetssikrede, brukervennlige produkter, som produseres etter strenge miljø- og kvalitetskrav. Janome jobber også for å støtte balansen mellom familie og arbeid for fremtiden.

Miljø- og kvalitetskrav

Alle Janome-fabrikkene har blitt tildelt ISO 14001 og ISO 9002 sertifikat. Som bevis på at de oppfyller de krav som respektive standarder stiller, sertifiseres bedriften av et uavhengig sertifiseringsorgan. ISO 14001 er en internasjonalt akseptert standard, som bygger på miljøhensyn. ISO 9002 er en standard for kvalitetskontroll, som skal gi høy standard i alle ledd i prosessen, og starter allerede ved design i alle ledd. Denne del for del, moment for moment-kontrollen, betyr for deg som Janomeeier at du kan stole på kvaliteten på ditt Janomeprodukt.
 

Eget utviklingssenter

Janome fortsetter sin filosofi om å utvikle og produsere et stort utvalg av høykvalitetssymaskiner som skal tilfredsstille behovet hos dagens kunder. Utviklingen omfatter også programvare for stingsetting av broderidesign og diverse tilbehør, som skal øke verdien av å eie et Janome produkt. Med konsentrasjon på vår styrke i å produsere gode produkter, møte kundenes behov og hele tiden strebe etter å forbedre kvaliteten, være en motivator for skaperglede hos alle sømglade mennesker fra hele verden, arbeider vi nå mot å nå 70 millioner produserte symaskiner.


”Next Generation Friendly” certifikat

Den 18. juli 2008 ble Janome tildelt «Kurumin Mark» sertifikatet. Sertifikatet er basert på den Japanske regjeringens lov om å bidra med tiltak som støtter utviklingen av den yngre generasjonen “Law to Promote Measures to Support the Development of the Next Generation”. Navnet Kurumin kombinerer oppfostringen av et spedbarn og idéen om en arbeidsplass som spiller en vesentlig rolle gjennom å støtte ansatte foreldre. I mange år har Janome vært aktivt engasjert i å skape forutsetninger for fremtiden som støtter balansen mellom familie og arbeid. For denne innsatsen har Janome blitt tildelt sertifikatet «Next Generation». Sertifikatet utdeles av the Ministry of Health, Welfare and Labour, og gis til bedrifter som aktivt gir støtte til foreldre av den nye generasjonen.

Produsent

Janome ble etablert i 1921 med formål å produsere symaskiner. I 1936 åpnet de Koganei fabrikken i Tokyo, som var den første samlebåndsfabrikk for symaskiner. I 1969 åpnet Janome egen fabrikk i Taiwan og i 1988 åpnet de fabrikken i Thailand.

I dag blir fremdeles avanserte broderimaskiner produsert på Koganei fabrikken i Tokyo. Janome Taiwan produserer elektroniske symaskiner og overlockmaskiner samt noen mekaniske modeller. Janome Thailand produserer mekaniske symaskinmodeller. Janome Sewing Machine Manufactoring Co. Ltd har i dag en årlig produksjon på over 2 millioner symaskiner.