fbpx

Ridebukser i myk stretch med broderi

hestejenter ride ridebukse sy diy

Ridebukser i myk stretch med broderi

Ridebuksene er til for å beskytte beina mot gnagsår og gi deg bedre grep i salen. Sømmene på ridebuksene plasseres slik at de ikke skal skape ubehag. Jag valgte å sy et par behagelige ridebukser i myk stretch og broderte et vakkert hestehode på hoften.

Materialer og tilbehør

Knappenåler

Målebånd

Stretchstoff 120cm/150cm bredde

Mokkaimitasjon 60cm/150cm bredde

Stabilisering påpressbar og avrivbar

utstyr skjærematte skjærelinjal tråd stoff rullekniv

01| skjær ut

Jeg valgte et tightsmønster fra Svenske Mønster, 4V07, men endret litt slik at beinsømmen ble plassert på siden istedenfor på innsiden av beinet. Tegn av mønsterdelene og tegn med frihånd et mønster til det semskede gripe-materialet. I stretchstoff klipper du ut to ben der fram-og bakstykket er en del uten innersøm. Fold nedentil 2 stk. 15 x 22 cm og linning 15 x 70 cm. Klipp ut 2 deler av det mønsteret du tegnet til mokkaimitasjonen.

02| broderi

Importer broderidesignet i jef. format. Jeg kjøpte mitt broderi på emnlibrary sin hjemmeside. Sett i en ny Organ Blue Tip nål #75 og tre broderimaskinen med WonderFil Splendor broderitråd til overtråd etter fargeforslagene som følger med broderiet. Monter spolehuset med gul markering som har en høyere trådspenning og drar ned overtråden mot vrangsiden, og sikrer et vakkert broderi. Tre med WonderFil Deco Bob til undertråd. Press stabilisering på det ene ridebuksebenet, der du ønsker at broderiet skal være. Monter i broderirammen, velg med fordel magnetklemmene som følger med Skyline S9. Stoffet strekkes ikke da på samme måte som om du monterer med den indre rammen. Plasser opp til flere lag avrivbar stabilisering under rammen, avhengig av stoff og broderi. Broder designet. Press fra baksiden.

hestebroderi broderi hest diy
mokka mønster mokkaimitasjon

03| mokkaimitasjon

Tre overlockmaskinen med matchende WonderFil Designer Overlocktråd. Jeg valgte Tahuna Sand, fargenumer 899 som passet perfekt til mitt stoff. Sy overlock med 4-tråders overlock rundt begge mokkaimitasjonsstykkene. Denne sømmen kommer til å bli synlig. Plasser mokkastykkene på buksebeinet. Monter Organ Microtex nål #70 som problemfritt syr gjennom det kompakte materialet. Tre Skyline S9 med en WonderFil Deco Bob tråd. En tyn tråd som nesten blir usynlig fra framsiden. Monter den smale overtransportøren med smal fot for synkronisert transport av to ulike materialer. Velg superstretchsømmen #14 og sy fast mokkaimitasjonen på beinet.

04| sidesøm og skrittet

Sy med 4-tråders overlock og sy først sammen sidesømmene og deretter skrittet.

sidesøm skritt sy mokkaimitasjon
fold linning sy ridebukser diy søm janome

05| fold og linning

Sy sammen beinets foldede biter og linning med 4-tråders overlocksøm. Brett dobbelt og sy fast nedentil og i linningen. Press.

Lykke til med prosjektet!

Om du legger ut bilder i sosiale medier, tagg oss gjerne med @janomescandinavia #minjanome #janomescandinavia

Vennlig hilsen,

Marie

Produkter fra prosjektet

(Visited 717 times, 1 visits today)

One thought on “Ridebukser i myk stretch med broderi

  1. Trine says:

    Spennende! Jeg har 2 hester og stort forbruk av ridebukser, så dette kunne jeg tenke meg å prøve. Jeg lurer på hvor du har fått tak i stretchstoffet til ridebuksene? Er det slitesterkt? Og hva slags stoff du bruker til forsterkningen? Er det bare imitert semsket skinn eller bruker du noe annet?

    Mvh Trine Sandnæs

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.