fbpx

Ridetopp med blondedetaljer

hest sy diy ridetopp

Ridetopp med blondedetaljer

En ridetopp med blondedetaljer gir en sofistikert touch og kan både brukes til rideturen under konkurransejakken eller som hverdagstopp. Klassiske linjer og et veltilpasset design gir en fantastisk look. Herlige blondedetaljer på brøstet og luftige puffermer gir en elegant stil. En tynn topp for varme sommerdager i stallen, eller hvorfor ikke til hverdag og fest.

Materialer og tilbehør

Knappenåler

Målebånd

Blondestoff 30cm/150 cm bredde

Blusestoff med stretch 60 cm/ 150 cm bredde

Mansjettstoff 20 cm

Svenske Mønster 7-H-06

utstyr skjærematte skjærelinjal tråd stoff rullekniv

01| skjær ut

Tegn av mønsterdelene. Jeg brukte Svenske Mønster 7-H-06 til fram-og bakstykket C uten snitt, samt pufferme D. Jeg tegnet om/endret litt på mønsteret på den øverste delen av framstykket, for å kunne sy på blonder. Klipp til i blusestoff: framstykket inkl. nakkeringen (legg under blondene), bakstykket med nakkeforing. Klipp ut i blondestoff: nakkeringen og puffermer. Skjær til i mansjettstoff: til ermer 2 stk. 5 x 5 cm og nedentil: 1 stk. 14 x 14 cm.

02| halsringen fram

Sett i nye Organ Super Stretch nåler #80 i overlockmaskinen og tre med WonderFil Designer sy-og overlocktråd. Jeg valgte Southern Coral fargenummer 156 som passer perfekt til mitt stoff. Tre maskinen til 4-tråders overlocksøm. Den fantastiske fargen på tråden passer til de fleste nyanser i rosa/aprikos og er et bra alternativ å ha i sin trådsamling. Plasser blonder og blusestoff rettside mot rettside og sy sammen på midten fram og rundt nakkeringen. Vend og press. Fest deretter i den dype nakkeringen i framstykket med knappenåler, rettside mot rettside og sy sammen.

stoff mønster klipp
linning infodring knappenåler

03| halsringen bak og skuldersømmer

Overlock (kaste) nakkeringen på bakstykket og rundt hele linningen med infodring bak. Plasser linningen med infodring og bakstykket rettside mot rettside. Sy sammen nakkeringen med symaskinen,
rettsøm og la sømmonnet være åpent i begge sidene til montering mot framstykket. Plasser framstykket mot bakstykket, rettside mot rettside og sy begge skuldersømmene. Brett in sømmonnen fra bakstykket og linningen med infodring bak og fest med rettsøm.

04| rynk armhulene

Jeg bruker Skyline S9 til å sy min topp og denne maskinen har en kjempefin funksjon i syguiden. Jeg velger enkelt «rynking» fra menyen og Skyline S9 stiller automatisk inn søm, stinglengde og bredde, samt passende trådspenning. Et annet alternativ er å rynke med overlockmaskinen. Juster da nåltrådenes trådspenning til 8 og øk stinglengden og differensialtransporten til maks. Rynk mellom markeringene på mønsteret.

Tips: Tenk på å spare lange tråder i start og slutt for justering gjeldende alle alternativene.

blonder ermer puff rynker
Ridetopp blonder knapp diy janome sy

05| armen

Fest ermene til armhullet med knappenåler, rettside mot rettside. Pass på slik at rett arm havner i rett armhule og at skuldermarkeringen stemmer med skuldersømmen. Sy i ermene. Sy deretter sammen sidesømmene og press.

06| mansjett

Sy sammen kortsidene på erme-mansjettene og nedentil. Vend og press forsiktig. Marker fjerdedeler med nåler eller lag hakk og bruk knappenåler til å feste nedentil og på begge blonderermene. Sy fast og press.

mansjett topp sy selv diy
knapp strikk

07| knapp

Sy fast en liten søt knapp øverst på toppen om du ønsker det og sy fast en smal elastisk snor som krok.

Lykke til med prosjektet!

Om du legger ut bilder i sosiale medier, tagg oss gjerne med @janomescandinavia #minjanome #janomescandinavia

Vennlig hilsen,

Marie

Produkter fra prosjektet

(Visited 593 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.