fbpx

Sittepuff med quiltet fløyelsovertrekk

sittepuff soverom blomsterpose dekorasjon

Sittepuff med quiltet fløyelsovertrekk

En sittepuff i soverommet er både praktisk og den øker kosefaktoren. Den tar liten plass på gulvet, pluss at et par ekstra sittepuffer dessuten er det perfekte komplementet om man vil være sikker på at det alltid finnes nok med sitteplasser til alle. Har sittepuffen lokk og gir ekstra oppbevaringsplass, oppfyller den virkelig sitt formål. Spesielt i mindre leiligheter. Puffer er noe seconhandbutikker ofte har mye av og med enkle steg kan du forvandle en sliten og umoderne sittepuff, til et trendy møbel i fløyel.

Materialer og tilbehør

Målebånd

Sprette-/knapphullskniv

Møbelfløyel

Quiltevatt

Snor 3-5 mm diameter

symaskin skjærematte saks Janome knappenåler

01| skjær ut

Velg et luksuriøst stoff til puffens overtrekk, jeg valgte møbelfløyel. Mål puffenshøyde og omkrets, legg til 1,5 cm sømmonn på tre av sidene og 3 cm til fald på den ene langsiden. Klipp til i både stoff og vatt. Mål sitteyten, legg til 1,5 cm sømmonn og klipp ut i både stoff og vatt. Skjær også til en passpoalremse, like lang som omkretsen på sittyten x 4 cm bred. Jeg bruker skjærematte, linjal og rullekniv for å få rake fine biter.

02| broder quiltemønster

Velg ett av de innebygde quiltemønstrene som finnes i broderimaskinen Memory Craft 500E. Møbelfløyel er ett tett vevd stoff som krever en smal nål med tynn spiss. Sett i en Organ Microtex nål #70 og tre med bomullstråden Wonderfil Konfetti som overtråd og polyestertråden WonderFil DecoBob som undertråd. I broderirammen monter sittytens stoff med vatt under. Fest med magnetklemmer for å ikke lage permanente merker i møbelfløyelen. Broder.

quilting fløyel broderi
quilting mønster fløyel puff

03| Quilt sidestykket

Velg «håndquilt» sømmen #8 og juster stinglengden til 5. Monter overtransportøren med quilteguide. Stingplaten har smarte cm markeringer, juster quilteguiden til 3 cm. Monter Organ Microtexnål #70 og tre Skyline S5 med Wonderfil Konfetti bomullstråd, både over-og undertråd. Marker en linje med 45 graders vinkel midt på sidestykket. Quilt hele sidestykket i ett rutemønster.

04| Sy sammen sidestykket

Velg rettsøm med stinglengde 3 og sysammen kortsidene, rettside mot rettside. Press sømmonnen til hver sin retning. Brett opp den nedre kanten 3 cm og fald.

pugg puffovertrekk fløyel quilting
trykkfot symaskin stingplate

05| rullorfot

Monter rullorfoten og velg rettsøm, stinglengde 3. Brett rullorremsen rundt snoren og plasser under trykkfoten. Juster nålposisjonen slik at sømmen kommer så nære snoren som mulig uten å sy i snoren. Fest rulloren med knappenåler rundt sittyten og sy fast. Bruk rullorfoten. Fest sidestykket i sittyten med knappenåler og sy sammen sittyten, rullorbåndet og sidestykket med rullorfoten.

Lykke til med prosjektet!

Det ville vært inspirerende å se dine prosjekt. Om du syr ett puffovertrekk og legger ut bilde på for eksempel Instagram, blir vi veldig glad om du tagger oss med #janomescandinavia #minjanome

Hilsen,

Marie

Produkter fra prosjektet

25,00 kr

Elektroniske

Skyline S5

16 995,00 kr
(Visited 495 times, 1 visits today)

One thought on “Sittepuff med quiltet fløyelsovertrekk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.