fbpx

En bærekraftig garderobe med redesign

Redesign

En bærekraftig garderobe med redesign

I en verden hvor klesindustrien stadig øger, samtidig som planetens resurser blir mindre og mindre, er det på tide å legge fokus på å producere klær på en mer holdbar måte.
Derfor har vi denne måneden valgt å fokusere på tema redesign! Vi synes at det er viktig å minne hverandre på alt det morsomme, nye og spennende som vi kan skape gjennom gjenbruk. Rens garderoben din og gi den der skjorten, toppen eller kjolen (som du uansett aldri bruker) et nytt liv!

Upcycling og redesign

Vi mener ikke at du må slutte å kjøpe nye stoffer og annet materiale, men vi kan i det minste forsikre oss om at som står bak de produkter som vi kjøper aktivt bryr seg om miljøet. Å bruke gamle stoffer kan være både spennende og en utfordring! Kan du komme på noe du har hjemme som du kan sy om til noe helt annet? Kanskje en kjole du aldri bruker eller hvorfor ikke en gammel duk.
Jeg har fått en hel del gamle, men fantastiske design stoffer fra min mamma og bestemor. Når jeg fikk dem syntes jeg de var litt vel retro for min smak, men nå elsker jeg dem! Og mønster og prints som er så trendig akkurat nå! Så jeg antar at neste gang du ser meg er når jeg har sydd noe av en mønstrete, gammel duk.

Redesign

Klipp, nåle og skape

Vi har nok alle stått der i en haug av klær som vi nettopp har revet ut av klesskapet for å skape litt orden. Kanskje har vi laget hauger med “spare”, “forvare” og “gi bort”. Det tok meg en stund å innse att haugene “forvare” og “gi bort” faktisk kunne gi meg noe – igjen. For eksempel et par slitte jeans som blir til den perfekte shortsen. T-skjorte kjolene som aldri var helt min stil, blir perfekte å klippe i stykker til et helt annet prosjekt.

annet godt tips er å undersøke om du har noen fine smykker eller annet tilbehør som du kan kombinere med klærne dine. En kjedelig topp kan bli kjempefin når du syr på litt perler eller noe annet flott.

Tips og triks

Dersom du har klær og tilbehør som du ikke lenger er så fan av kan du undersøke om det finnes deler på dem som du kan bruke til noe annet. Knapper er et godt eksempel og om du ikke liker formen på et plagg kanskje du fortsatt liker stoffet?

Dersom du velger å gi opp plagg – ikke glem å resirkulere!

Let etter nytt stoff i din lokale Second Hand-butikk!

Når du kjøper nytt stoff se etter ekologiske og miljøvennlig stoffer og Global Organic Textile Standard (GOTS) sertifisering.

La kreativiteten blomstre! Sett ingen grenser og du kommer til å bli overrasket over hvor morsomt du vil ha når du syr om!

Redesign

Finn inspirasjon

Denne måneden ønsker vi å minne deg på noen fine redesign prosjekter som vi har laget tidligere. Sjekk ut denne brødkurven eller denne skjorten som Ingrid Vik Lysne sydd om for å få litt inspirasjon til ditt neste prosjekt.

Dersom du leter etter mer inspirasjon kan vi virkelig anbefalde Jenny Skavlan´s bok “Sy Om Igjen” hvor du får masse gode tips! Et annet tips er å følge kontoer på sosiale medier som fokuserer mye på redesign slik som @ingridviklysne og @ingridbergtunsyr. Disse to norske, unge jentene byr på masse inspirasjon og ferske redesign prosjekter nesten hver dag.

Psst… Dersom du er glad i redesign må vi også tipse deg om Ingrid Bergtun´s kurs som hun vil holde på Sew Nordic 2020.

Redesign

Vi vil gjerne se dine redesign prosjekter, så tagg oss gjerne med
#janomescandinavia på sosiale medier.

Hilsen,

Tiina

(Visited 2 921 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.