fbpx

Sy din egen caps

Sy din egen caps

Sy en caps sammen med Ingrid Vik Lysne!

Før jeg lærte å sy, hadde jeg aldri tenkt på at en caps var sydd. Det var kanskje det stive stoffet og den harde bremmen som gjorde at jeg ikke tenkte at capser hadde noe med søm å gjøre. Men det har det absolutt!

Jeg ville utfordre meg selv til å sy en caps, men visste ikke helt hvor jeg skulle begynne hvis jeg skulle sy den fra scratch. Jeg dro derfor i bruktbutikken og kjøpte den første og beste capsen jeg så. Den brukte jeg til å klone frem en ny caps av en gammel brodert duk. Hvis du vil prøve det samme – her er fremgangsmåten:

Sy en caps med Ingrid Vik Lysne

Først tar du en grundig titt på hvordan capsen er sydd og hvillke deler den består av. Ta gjerne bilder. Så spretter du opp alle sømmene i capsen og legger delene flatt. Deretter legger du delene på et ark, tegner rundt og klipper ut. Dette er mønsterdelene dine. (På min caps var de to bakdelene på capsen like, og de fire frontdelene like. Jeg brukte derfor samme mønsterdel, slik at jeg var sikker på at de delene som skulle være like, faktisk ble like)

Legg mønsterdelene på stoffet du har valgt og klipp ut. Sy delene sammen, slik det er gjort i den gamle capsen.

Sprett opp sømmene i bremmen og fjern det gamle stoffet. Putt bremmen inn i den nye brem-«trekket» du har sydd. Sy fast innerkanten. Råkantene inni capsen kan du dekke til ved å håndsy kantbånd over dem. Dette gjør også capsen litt stivere – noe som kan være fint hvis du har valgt et mykt stoff.


Oppskrift sy caps

LYKKE TIL! Send meg gjerne bilde av din caps 🙂

Ingrid Vik Lysne

Lyst på fler syoppskrifter? Les mer på bloggen til Ingrid: Ingridviklysne

I Ingrid´s syrom

(Visited 4 241 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.