fbpx

Sy en kimono

kimono sommer diy

Sy en kimono

Fyll utebadekaret med hjemmelaget velduftende badesalt. Nyt av vårens første avslappende morgenbad ute i vårsolen. Pakk deg deretter inn i en vakker mønstrete kimono som du enkelt syr selv. Sy din kimono i et tynt og svalt bomullsstoff, i varmende fleece eller kanskje lag en kimono-badekåpe i frotté.

Materialer og tilbehør

Målebånd

Bomullsstoff 300 cm, 150 cm bredde

Svenska Mönster 2H07

tilbehør skjærematte symaskin janome tråd

01| skjær ut

Tegn av mønsterdelene til framsiden, baksiden, krage/bord og knytebånd. Skjær eller klipp ut alle delene i bomullsstoffet. Om stoffet har mønster og mønsteret går i en spesiell retning, vær nøye med at alle mønsterdelene klippes ut i samme retning.

02| sikksakk

Sett i en ny Organ Universal nål #80 og tre symaskinen med WonderFil Konfetti bomullstråd. Jeg valgte fargenummer KT905 som passer utmerket til den lysegrå bakgrunnen i mitt bomullsstoff. Velg sikksakk, stingbredde 4 og stinglengde 2. Sy sikksakk rundt alle deler som ikke skal foldes eller vendes.

Janome symaskin sting stoff kimono søm
skuldersømmer ermer sy janome raksøm

03| Sy skulder-, erme- og sidesømmene

Velg rettsøm med stinglengde 2,6. Plasser framsiden mot baksiden, rettside mot rettside. Fest med knappenåler og sy begge skuldersømmene. Fest ermene til armhulen med knappenåler, rettside mot rettside og sy de fast. Fest og sy undersiden på ermen, rettside mot rettside. Deretter fest sidene på kimonoen med knappenåler, rettside mot rettside og sy. Stryk med strykejern.

04| kragen på midten fram

Kragen er i to deler, fest denne først med knappenåler og sy slik at du får en lang krage. Fest midtsømmen på kragen til midten bak på kimonoen og fortsett å feste med knappenåler rundt halsen og nedover midten på framsiden. Sy fast kragen. Sy en stikning langs kragen/borden. Gjennom å øke stinglengden til 4 blir stikningen enda mer fyldig.

decor computer 2030 symaskin Janome
fold ermer ommer Janome sy diy tråd stoff

05| fold ermer og nedersiden

Brett opp en dobbel fald 2 x 2 cm på ermer og nedentil. Fold begge ermer og nedersiden

06| knytebånd

Brett båndet på midten på lengden og sy langs hele lengden. Vend båndet, press og brett inn endene ca. 1cm. Sy sammen endene så nære kanten som mulig og pass samtidig på å sy en stikning rundt hele båndet.

knytebånd kimono Janome sy diy

Lykke til med prosjektet!

Jeg håper du liker din nye kimono. Legger du ut bilder i sosiale medier får du gjerne tagge oss @janomescandinavia #minjanome #janomescandinavia

Hilsen,

Marie

Produkter fra prosjektet

(Visited 2 051 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.