fbpx

SY en liten veske i skinn

Lær deg hvordan du kan sy en liten veske med glidelås av et skinnskjørt.

Tidligere i høst kjøpte jeg et gammelt skinnskjørt på loppemarked. Skinnet var stivt, og mange av sømmene hadde gått i oppløsning. I tillegg hadde fôret begynt å «sagge», så det stakk nedenfor skjørtekanten. Det var rett og slett ikke så fristende å bruke skjørtet som det var. Grunnen til at jeg kjøpte skjørtet på tross av sine feil og mangler, er at skinn er et godt kvalitetsmateriale som er gøy å redesigne! Her viser jeg deg hvordan jeg sydde en liten veske av skinnskjørtet:

Skinnstoff og KAI Skreddersaks

Glidelåsen jeg ville bruke var 20cm lang. Jeg klippet derfor ut en bit som var 21cm x 32 cm. Jeg var litt spent på om saksen min ville tåle det, men min kjære KAI PRO saks klippet igjennom skinnet som om det skulle være varmt smør.

Syr på Janome Decor Computer 6030 Symaskin og skinnstoff

Deretter sydde jeg fast glidelåsen. Mange tror at man må ha en spesial-symaskin for å sy i skinn. Min erfaring er at det går helt fint med en vanlig symaskin, så lenge du bytter ut den vanlige nålen med en skinn-nål. Min DC6030 klarte i alle fall jobben utmerket.

Skinnveske DIY

Sånn så det ut da jeg hadde sydd glidelåsen fast i kortsidene av rektangelet.

Deretter vrengte jeg stoffet, slik at baksiden av skinnet kom ut, mens glidelåsen lå i toppen. Så sydde jeg igjen hver av sidene – fra glidelåsen og ned til bunnen. Så var det bare å vrenge den lille vesken og dytte hjørnene litt ut. Og volià, så var skinnskjørtet blitt til en liten veske som kan fylles med hva som helst, for eksempel sysaker 🙂

Ingrid Vik Lysne

Lyst på fler syoppskrifter? Les mer på bloggen til Ingrid: Ingridviklysne

I Ingrid´s syrom

(Visited 4 410 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.