fbpx

Sy et piknikteppe

Sy piknikteppe

Under sommerens ledige dager vil vi spise der vi trives best, på stranden eller på piknikteppe i det grønne. Vi syr et vanntett piknikteppe som ikke drar med seg hele sandstranden eller skogen hjem. Teppet er dessuten enkelt å rulle sammen og pakke med seg hjem med fastsydde knyterep.

Materialer og tilbehør

KAI sysaks

Bomull og/eller linstoff 70 cm av 3 ulike på 150 cm bredde, eller 9 stk kjøkkenhandduker

Voksduk ca: 140 x 195 cm

Vatt ca: 140 x 195 cm eller et teppe

kai saks

01| klipp ut

  • Stoff 1: 3 rektangler 48 x 66 cm (inkl. 1/4” sømmonn)
  • Stoff 2: 3 rektangler 48 x 66 cm (inkl. 1/4” sømmonn)
  • Stoff 3: 3 rektangler 48 x 66 cm (inkl. 1/4” sømmonn)

Alternativt skjær bort foldekantene på 9 stk kjøkkenhandduker i ulike farger og mønster. Pass på så att alle kjøkkenhanddukene har samme mål.

02| Forberedelser

Start med å skjære ut alle rektangler fra tre ulike tekstiler. Skjærematten og rullekniven er gode redskaper for å få nøyaktig samme mål på alle rektanglene. Monter deretter en ny Organ universalnål #80. Tre maskinen med WonderFil Konfetti bomullstråd til både over- og undertråd. Monter 1/4 inch foten for nøyaktige sømmonn og velg rettsøm for lappeteknikk, søm Quilt 02, stinglengde 1,8 for tette holdbare sømmer.

03| sy sammen

Sy sammen alle rektanglene 3 x 3 rader, til ett stort lappeteppe. Plasser vatten under lappeteppet og monter den brede øvre transportøren. Monter ny Organ Top Stitch nål #90. Velg rettsøm med lange sting 4. Quilte i valgfritt mønster over hele teppet slik at vatten festes godt til lappeteppet. Jeg valgte å quilte diagonalt over hele teppet.

Tips: Jeg quiltet ikke gjennom voksduken for å få en vanntett bakside.

04| Sy

Plasser voksduken rettside mot rettside mot lappeteppet. Fest to dobbel rep med knappenåler midt på den ene kortsiden med ca. 30 cm mellomrom. Sy rundt hele teppet med den øvre transportøren og rettsøm, Stinglengde 3. La det være igjen en liten åpning på den ene langsiden slik at du kan snu teppet. Snu det og sy sammen vendehullet for hånd.

Gratulerer!

Håper du kjenner deg fornøyd med resultatet!

Marie

Produkter i prosjektet

25,00 kr
Tomt på lager

Elektroniske

Skyline S3

13 995,00 kr
(Visited 1 520 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.