fbpx

Søtt og praktisk – sy et hårband

hårband dit tutorial antrekk tilbehør

Søtt og praktisk – sy tt hårband

Du vet den der følelsen av å ha et perfekt antrekk liggende å vente på deg, men at håret ikke vil samarbeide? Ja, jeg tenker på «bad hair day». Når disse dagene kommer, kan hårtilbehør redde dagen.

Materialer og tilbehør

WonderFil DecoBob Tråd

Knappenåler

Målebånd

Sikkerhetsnål

dekorasjon til håret sy enkelt syprosjekt

01| jeg fikk en idÉ

Jeg hadde en vakker grønn skjorte, men håret ville ikke samarbeide med meg og jeg hadde heller ingen hårtilbehør som passet antrekket. Det jeg derimot hadde, var et stykke fantastisk stoff i velour. Følg stegene under og se hvordan jeg lagde et søtt hodebånd med dette stoffet – og jeg lover deg, dette er et prosjekt som tar minimalt med tid.

02| forberedelser

Du kan bruke favoritt stoffet eller stoffrester til prosjektet –helst et elastisk stoff. Når du bruker elastiske stoffer er det bra å strekke i stoffet før du bestemmer hvilken vei du skal klippe lengden. Det beste er å klippe på langs der stoffet har mest elastisitet, slik at det blir behagelig å ha rundt hodet og ikke for stramt.

tråd måleband rullekniv velour knappenåler
stoff velour grønn hårband

03| mål og klipp

Du trenger to deler stoff med samme størrelse. For elastiske stoffer anbefaler jeg å klippe stripene 52 cm lange og 13 cm brede. Om stoffet ditt har null elastisitet, anbefaler jeg at du legger til et par cm i lengden. Du kan justere stripene senere.

Pass på så målene stemmer før du begynner å klippe, og at du klipper rakt. Dette gjør det mye enklere i de neste stegene, når du skal begynne å sy.

04| brett og fest med nåler

Brett begge stoffstykkene på midten langs langsiden. Rettside mot rettside, og fest med knappenåler. Pass på så du fester godt med knappenåler, slik at stoffet ikke sklir når du sy.

knappenåler velourstoff fald brett
sy sikksakk knappenål symaskin

05| sikksakk

Etter du har festet alle knappenåler, sy begge kantene fra den ene siden til den andre. Velg sikksakk søm på maskinen din, og la det være igjen et sømmonn på ¼ inches. Fest sømmen ved start og stopp. Husk å ikke sy over knappenålene –fjern en etter en når du nærmer deg.

06| vend stoffet

Når du har sydd kantene på lengden sammen, må du vrenge stoffet slik at rettsiden kommer ut. Dette kan være litt vanskelig, men et tips er å bruke en sikkerhetsnål. Fest den i den ene enden og dra stoffet gjennom.

vend stoffet hårband sy Janome
brett hårband legg de over hverandre

07| monter

Når du har vrengt de to stripene, legg dem på et bord som vist på bildet. Legg en stripe horisontalt foran deg, med sømmen oppover. Legg den andre stripen vertikalt over, med sømmen ned.

Brett etter bildene under. Sømside mot sømside. Du skal ha en «knute» i midten når du er klar. Du kan justere dette om det ikke blir perfekt på første forsøk.

hårband steg for steg

08| sy sammen

Når du har tilpasset hårbandet, fest med knappenåler og prøv det på. Velg ramksøm og start å sy over de åtte lagene med stoff. Dette blir veldig enkelt ved hjelp av en Janomemaskin. Husk å fest tråden ved start og stopp. Klipp deretter bort overflødig stoff og vend hårbåndet.

trykkfot overtransportør mange lag med stoff

Ta-daa!

Hodebåndet er nå ferdig og klar for å redde dagen. Hva er ditt favoritt hårtilbehør? Tag oss på Instagram med #janomescandinavia #minjanome og vis oss ditt hårband.

Hilsen,

Tiina

velour fløyel Hårband tutorial din

Produkter fra prosjektet

(Visited 1 324 times, 1 visits today)

One thought on “Søtt og praktisk – sy et hårband

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.