fbpx

Ridegenser i filt eller fleece

ridegenser rideklær diy sy janome symaskin

Ridegenser i filt eller fleece

En varmende ridegenser til arbeidet i stallen eller rideturen er det alltid behov for. Av filt- eller et fleecepledd syr du enkelt en fin, figursydd, men likevel behagelig og varm genser som du kan knyte rundt midjen under rideturen. Genseren varmer og er perfekt under regnjakken når det regner ute.

Materialer og tilbehør

KAI Sysaks 5,5″

KAI Skreddersaks 10″

Knappenåler

Målebånd

Fleecepledd eller stoff 120cm/150cm bredt

Stabilisering med litt stretch 60cm

Knytebånd 2m

Svenske Mønster 7-H-06

utstyr filt fleece tråd saks kai nåler

01| skjær ut

Tegn av mønsterdelene, jeg brukte Svenske Mønster 7-H-06, modell D. Klipp til alle delene i fleecestoff, press stabilisering på vrangsiden av linningen.

02| linning fram og bak

Sett i nye Organ Super Stretch nåler #80 i overlockmaskinen og tre med WonderFil Designer sy- og overlocktråd. Jeg valgte Southern Coral farge nummer 156, som passet perfekt til mitt stoff. Den herlige fargen på tråden passer til de fleste nyanser i rosa/aprikos. Et bra alternativ å ha i trådsamlingen. Tre for 4-tråders overlocksøm. Sy sammen skuldersømmene og overlock linningens sømmonn, som ikke skal sys sammen mot framstykket.

mønster tegn klipp genser sy diy
detaljer skuldersømmer janome tråd rosa stoff diy

03| skuldersømmer og ermer

Plasser framstykket mot bakstykket, rettside mot rettside og sy begge skuldersømmene. Fest ermene i armhulene med knappenåler, rettside mot rettside og vær nøyaktig slik at rett arm havner i rett armhule og at skuldermarkeringen stemmer overens med skuldersømmen. Sy fast ermene. Sy deretter sammen sidesømmene og glem ikke å feste knytebåndet med knappenåler på høyre innside og venstre utside, slik at de sys inn i sømmen. Press.

04| sy sammen

Fest linningen til halsringen med knappenåler, rettside mot rettside. Glem ikke å feste knytebåndet, slik at de sys inn i sømmen. Sy fast linningen.

Sy sammen linning, halsring, søm diy, symaskin, nåler
ridegenser hest sommer diy sy selv symaskin janome

05| fold

Monter en ny Organ universalnål #80 i symaskinen, tre med matchende over- og undertråd. Velg rettsøm og fold ermene og kanten nedentil. Sy deretter fast linningen.

Lykke til med prosjektet!

Om du legger ut bilder i sosiale medier, tagg oss gjerne med @janomescandinavia #minjanome #janomescandinavia

Vennlig hilsen,

Marie

Produkter fra prosjektet

(Visited 816 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.