fbpx

Sy til yoga

Datteren min har som mange andre fått opp øynene for yoga: en livsstils filosofi om helse og balanse som kommer inn som en viktig og naturlig del for oss.

Å kombinere søm med yoga burde jo være en fantastisk kombinasjon da sying, i alle fall for meg, gir meg både energi og velbehag. Matilda gjorde en bestilling på en myk og elastisk treningsbukse med sømmer som ikke gnager mot kroppen og som skulle være høy i livet. En myk topp, gjerne med myke kantbånd og en topp med elastisk snøring nedentil.

Alt du trenger ser du på bildet nedenfor.

01.

Jeg brukte

  • Til de to toppene brukte jeg og til treningsbuksen treningstøy stoff 

  • 32 mm brede kantbånd av interlock eller av det elastiske jerseystoffet

  • Overlocktråd og Woollie lock tråd

  • Sytråd

  • Overlock-, coversøm- og  symaskinsnåler #80

  • En god saks

  • Rullekniv, linjal og skjærematte

  • Nåler og et målebånd er også bra å ha

02.

Jeg liker å sy etter Svenska Mönster.

Jeg fant et bra mønster som passer datterens ønsker, som heter “Sporty Spice”.

Jeg brukte treningstøystoff til treningsbuksen og den super elastiske tråden Woollie Lock – En tråd som dere sikkert kjenner igjen fra undertøyssømmer.

 

03.

Jeg startet med å tegne av alle delene fra mønsteret og klippet først ut treningsbuksen ifølge mønsterets alle deler.

Med overlockmaskinen og 3-trådig bred flatlock, griperne trådd med Woollie Lock for superelastiske sømmer og nålen med WonderFil Designertråd syr jeg sammen alle deler etter oppskriften som kommer med mønsteret.NB! Når du syr flatlock skal ligge med vrangsiden mot hverandre.

Linningen sydde jeg sammen med 4-trådig overlocksøm til en sirkel og sydde fast opptill.

04.

Nedentil brukte jeg coversømsmaskinen og faldet med smal tvillingfald. Griparen tråddejeg med Woolie Lock for super elastiske sømmer og nålene med WonderFIl overlocktråd Designer.

05.

De to toppene klipte jeg til etter mønsterbitenes alle deler. Sydde sammen skuldersømmene med 4-trådet overlock og kantet deretter halsringningen på toppene og armhulene med hjelp av kantbåndsapparatet 8 mm. Deretter er det bare å følge oppskriften som kommer med mønsteret.

Nedentil på toppene brukte jeg coversømsmaskinen og faldet med smal tvillingsöm. Nedentil på den lilla toppen, trådde jeg i et knytebånd inn i kanalen. I knytebåndet knøt jeg fast en bit elastiskbånd på midten for å få snørningen elastisk.

 

Dersom du syr projektet og legger ut på sosiale medier, tagg oss gjerne @janomescandinavia.

 

Jag gleder meg til å se dine prosjekter!

 

Marie Eivik

I Marie´s syrom

TIPS: Mønsteret jeg brukte heter “Sporty Spice” av Svenska Mönster. Du finner det her.

(Visited 965 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.