fbpx

Tipitelt til både lek og nytte

pikknikk strandteppe tipi sy

Tipi – til både lek og nytte

Sy et telt til ungene som er lett å felle sammen og legge til side. Kan også brukes ute i det fri, som for eksempel på stranden. Lager man et stort telt har man også solbeskyttelse – perfekt til ettermiddagsluren og i tillegg er det et omkledningsrom man kan ta med seg. Sy et strandteppe og herlige puter for ekstra komfort.

Materialer og tilbehør

KAI sysaks 5,5″

KAI skreddersaks 10″

Knappenåler

Målebånd

Stoff 6,5 m (vi brukte et kraftig bomullsstoff)

4 m knytebånd

6 stk runde staver (25 mm diameter og 2,4 m lengde)

kakestykker tipi sy trekanter

01| skjær ut

Skreddersaksen er et utmerket hjelpemiddel for å klippe ut alle deler. Klipp ut: 5 stk kakestykker med samme mål. Det siste kakestykket består av 1 stk overdel og 2 stk åpninger, se forslaget i skissen. Legg til sømmonn med 1,5 cm og fold 4 cm.

02| kaste over kantene

Sett i en ny Organ Super Stretch nål i overlocken og tre for 3-tråders kastesøm. Overlock med 3-tråders kastesøm, alternativt sikksakk rundt alle delene med sikksakk, stingbredde 2 og stinglengde 4.

tipi telt janome gress brygge sommer
tipi telt sommer hage brygge sy janome diy

03| Sy kakestykkene til åpningen

Brett fremkanten 2 ganger 2 cm. Sy falden med rettsøm. Plasser åpningens overdel rettside mot rettside med åpningsdelene og sy sammen til et kakestykke. Fest knytebandet med knappenåler i passende høyde, ett mot rettsiden og ett mot vrangsiden på begge sider av åpningen.

04| Sy sammen kakestykkene

Plasser to kakestykker rettside mot rettside og sy de sammen med rettsøm. Sy sammen alle kakestykkene på samme vis ovenfra og ned. Det blir seks lange sømmer og mye stoff. Se til at du har et stort bord/godt med plass. Med Janome Skyline S3 har du et godt innvendig arbeidsområde som gjør det enklere for deg.

sommer drikk brygge sjø jordbær
sommer tipi brygge sy diy

05| falder og kanaler

Brett kanten oventil 2 ganger 1 cm og fald rundt om. Fra vrangsiden syr du ytterligere en rettsøm et par cm inn langs hver søm for å skape kanal til de runde stavene. Mål slik at kanalen blir stor nok til din runde stav. Brett kanten ned 2 ganger 2 cm og fald rundt om. Tre i runde staver i alle kanaler og knyt ett rep oventil slik at alt holder seg på plass.

Grattis!

Jeg håper du likte vår syoppskrift. Om du legger ut bilder i sosiale medier, får du gjerne tagge oss med #janomescandinavia og #minjanome

Vennlig hilsen,

Marie

Produkter fra prosjektet

(Visited 937 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.