fbpx

En unik kjole til grillfesten

kjole sommerkjole sommer grill overlock

  Noe nytt til festen

Med Janome overlockmaskin syr du enkelt en vakker kjole til grillfesten med unikt design. Når du har sydd ditt første klesplagg med en overlockmaskin, vil du bli avhengig av maskinen. Det finnes ingen symaskin som kan slå overlockmaskinens hastighet, kvalitet på sømmene og det ferdige resultatet. Gjennom å bruke rullefald, en av overlockmaskinens uvurderlige sømmer, finnes det ingen grenser for din kreativitet.

Flatlock, rynking og rullefald

Overlockmaskinene fra Janome og Baby Lock har flere triumfer i lomma enn 3-eller 4-tråds overlocksøm for å sy sammen eller kante. Med din overlockmaskin kan du også sy flatlock og rynke stoffet.

Rullefald er en annen mye bruk overlocksøm. Den er perfekt for å falde tynne stoffer –uansett om det er på armene, kjoler, slør, volanger mm. Eller hvorfor ikke bruk rullefalden enda mer kreativt, som en synlig dekorasjon. For å oppnå bølgeeffekt, er det viktig at stoffet er elastisk. Her har jeg brukt tynn elastisk trikot.

Still overlockmaskinen med en stinglengde helt ned på 1 og differensialen på 0,5. Om resultatet ikke blir «bølgete» nok, kan du hjelpe til gjennom å strekke stoffet(en hånd fremfor og en bak trykkfoten), samtidig som transportøren transporterer fram stoffet. Dra ikke stoffet ut av transportøren, da nålene kan gå av.

Fra tunika til kjole

Hele framsiden av kjolen er skåret i en del. Stoffet brettes og sømmer sys på kanten uten å bruke kniven, for å forhindre at stoffet blir frynsete. Når du syr flere rader rullefald er det viktig at du har samme mellomrom mellom sømmene. For beste resultatet, test-sy med flere rader rullefald, slik at du finner ønsket avstand mellom radene.

Det enkleste er å skape stoffet først og deretter klippe ut delene. Om du klipper ut delene først, gløm ikke å legge til ekstra lengde på armene, fram- og bakstykket ettersom rullefaldene tar litt stoff hver gang du syr en rad. Vi brukte mønster fra Svenske Mønster til vår kjolemodell 1H-04, en vakker tunika som vi forlengte så det ble en kjole.

En enkel og lett måte å skape sitt eget «stoff» på. Vanlig strikket stoff blir mer interessant og ikke minst så ble det en kjempefin kjole.

Jeg håper du føler deg inspirert. Lykke til med kjolen din og husk å tagg oss om du legger ut bilder i sosiale medier – vi elsker å se det dere syr! Bruk #minjanome og #janomescandinavia eller tagg oss med @janomescandinavia

Varme hilsener fra,

Marie

Produkter fra prosjektet

(Visited 1 509 times, 1 visits today)

5 thoughts on “En unik kjole til grillfesten

 1. Ann-Kristin says:

  Flott kjole? Her spares det til overlock-maskin ? Fint med inspirasjon sammen med litt instruksjoner!

 2. Ann-Kristin says:

  Vakker kjole? Her spares det til overlock-maskin ? Fint med inspirasjon sammen med litt instruksjoner!

 3. Wenke Jortveit says:

  Volanger er skikkelig trendy, og jeg har allerede planer om å sy en liknende topp som denne med rullefald og rynker. Det er jo superlett å sy slike med overlocken 😀

 4. Lisbet Borge says:

  Tusen takk for flott inspirasjon! Jeg har søm som hobby og rekreasjon. Da er det godt å få påfyll av slike flotte og inspirerende innlegg. Tror virkelig jeg ikke utnytter min overlock fullt ut!

 5. Bente-Elise says:

  Nydelig kjole. ? Sparer opp til en overlock så jeg og kan lage slike fine plagg. Nyttig med inspirasjon og tips i ett og samme innlegg ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.